Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Obvyklá věc-socaní berou pracovitým a chtějí dávat lemplíkům, kteří ale stejně žádné daně neplatí. Neobvyklá věc-socani hájí vyrovnanost státního rozpočtu pro tzv. středopravicovému ale silně populistickému Babišovi. V blogu kritizovaní Topolánek a Kalousek přijali zákon, že superhrubá mzda končí v roce 2015, ale vláda socanů a Babiše tento zákon zrušila... a nyní jsou za hrdiny, kteří superhrubou mzdu ruší...

0 0
možnosti
VR

Pane Onderko, vy házíte veškerou vinu na ODS a tváříte se jako, že ČSSD je v tom nevinně! Jenže už v roce 2012 byl přijat zákon, že superhrubá mzda skončí k 1.1.2015!

Právě vaše Sobotkova vláda ale, na naléhání tehdejšího ministra financí Andreje Babiše, kterého jste si sami přivzali do vlády,tento zákon zrušila a tím pádem prodloužila fungování superhrubé mzdy zatím o dalších šest let!

0 0
možnosti
Foto

J55i96ř13í 14K30i85n22d45l

30. 10. 2020 11:43

Typické uvažování socialistů bohatým vzít to, co mají nad průměr, a rozdělit to mezi ty podprůměrné. Bohatství obvykle nepadá z nebe, vzniká díky těm bohatým. Z nich žije každá vláda.Jakmile začne nějaký socialistický systém rozdělovat bohatství vytvořené pracovitými mezi nepracovité, trestá vlastně pracovitost a odměňuje nepracovitost. Bere tak motivaci i těm pracovitým, protože ať se snaží sebevíc, jejich odměna bude zase jenom průměrná. Přestanou se tedy namáhat a budou pracovat jen průměrně nebo vůbec. Výsledkem bude snížení výkonnosti, pokles produkce, zchudnutí celé společnosti.

1 0
možnosti
ZH

Mno...

Když jste šli po posledních volbách s Babišem do vlády, museli jste už po předchozí zkušenosti vědět, co je zač. Tedy nemáte šanci na omluvu. Že hrabe především pod sebe (tedy pro Agrofert, jehož "není" vlastníkem) a že na zájmy obyčejných lidí zvysoka kašle, jste také museli vědět.

Jistě, superhrubá mzda byl velký podvod. S tím teď těžko hnete. Ale je tu ve hře zvýšení odečitatelné částky, která se už hodně let neměnila, přestože rostla inflace a spolu s ní i příjmy. A také je ve hře posunutí povinného plátcovství DPH třeba na dva miliony ze současného jednoho. Tím můžete pomoct těm nejmenším.

0 0
možnosti
ZZ

Asi jste nic nepochopil - inu u člena ČSSD to není nic nepochopitelného.

Je třeba zrušit pojem superhrubá mzda a výpočet, kterou zavedla ODS - ano!

Je třeba více zdanit ty s vyššími příjmy - ano !

Je třeba zachovat nižší zdanění u nízkopříjmových pracujících - ano !!

Tak co tady zbytečně prudíte ?

Za práci náleží lidem odměna, ale proč socané rozhazují prostřednictvím MPSV nesmyslně peníze těm, co pracovat ani nechtějí ?

Raději postavte do latě vaši tlustoprdku, která by těm, co nechtějí pracovat dala nejraději dvakrát tolik, co berou teď !!

:-P:-P:-P

0 1
možnosti
Foto

Z tohoto příspěvku je jasné, čím se lesknoucí se /ze své těžké duševní práce věčně nadmíru zpocený místopředseda strany/ převážně zabývá - snadno přístupnými penězi svými a druhých.;-O

2 0
možnosti
VB

ČSSD by v kritických věcech neměla hlasovat podle přání ANO, v rozumných návrzích by se měla aspoň občas spojit ev. s některou opoziční stranou, resp. spolu s opozicí bránit nejhoršímu. Proč vymýšlíme českou daňovou Ameriku, stačí se přizpůsobit např. Rakousku a dalším západ. státům, kde bohatší přece jen dávají společnosti o něco více, nejvíce šetřeni jsou ti nejchudší.

0 1
možnosti
JP

J62a71n 20P60a30v60l73í36k

30. 10. 2020 9:27

Oblbujete stejně jako bývalá ministryně ve vládě B. Sobotky Valachová. Zamlčujete, že superhrubá mzda byla již od roku 2014 odepsaná, zmíněná vláda ji vzkřísila. Jediné pozitivní, co můžete ještě v tuto dobu pro společnost udělat, odejít z vlády neschopného psychopata, který drží občany této země spolu s monstrem, které sedí v Lánech, jako rukojmí svých megalomanských choutek. To by byla vaše poslední šance před odchodem na politické odkladiště.

5 3
možnosti
Foto

Proč ty stálé tanečky kolem procent? Když už všem politikům jde o blaho nás pracujících, proč nám ty peníze nepřidat zvýšením odečtu na poplatníka a na dítě? Bylo by to rychlé, levné a přineslo by to kýžený efekt do peněženek. I změny ve mzdových SW by byly jednodušší. Takže komu a o co tady tedy běží?

1 0
možnosti
RO

Ale to je přece princip našeho návrhu. 19 a 23 procent a věc řešit zvýšením odpočtu na poplatníka.

0 0
možnosti
PD

P28e23t73r 40D27r26a67p10a52l

30. 10. 2020 8:35

nekecáte nám tak trochu? hamáček mluvil jen o 19% dani. ale o navýšení slevy na dani jsem ho mluvit neslyšel (to říkají piráti). A jestliže tedy daňový benefit pro zaměstnance bude jen 1%, tedy závratných 300korun u hrubé mzdy 30 tisíc...tak nechápu, čí zájmy jako sociální demokracie vlastně zastupujete. Že jde ODS a TOP na ruku podnikateům, s tím se jaksi počítá, že lidovci preferují zemědělce, to je taky historicky dané. Ale že vy se vykašlete na zaměstnance, to je asi váš poslední hřebíček do rakve

1 0
možnosti
ZH

Dělají užitečné idioty Babišovi. Takže doufám, že na dlouho zmizí z politické scény.

0 1
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1498x
Brňák tělem i duší, sociální demokrat, politik a zároveň docela obyčejný padesátník. Dříve mimo jiné primátor Brna, v tomto volebním období poslanec PSP.

Seznam rubrik