Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To je zase taková nic neřešící náborovka opravdu levicovým způsobem. Zabývat se procenty daní, aniž by bylo říznuto do systému, tedy (s)potřeby státu, dotací, zásadní zjednodušení zpracování a výběru daní a jejich distribuce je holý propagační nesmysl.

Problém u nás je dlouhodobě v tom, že to nechce/neumí řešit "pravice" a představu socanů jste si přečetli. A Babiš toho taky nasliboval, jenže skutek nikde.

Ideální příležitost byla v roce 1991 až 92 při přípravě sytému daní, jenže to jsme byli nejchytřejší na světě a odmítli jsme se učit jinde a přebírat již vyzkoušené. To udělal až Babiš s Chorvatskou EET a jak to dopadlo u nich a u nás všichni víme - jen buzerace bez přínosu.

Jak rád bych si přečetl z "vyšších" míst alespoň náznak rozumného přínosného přístupu, jenže když se spojí neschopnost s nechutí, tak jsou i pejsek s kočičkou michelinoví kuchaři.

0 1
možnosti

Až se mně tajil dech, když jsem ty vaše nápady četl. Vy jste stranou lidí práce? Vás přece nemůže normální pracující člověk, zaměstnanec či živnostník nikdy volit. Vy jste stranou dávkařů a doufám že podle toho dopadnete v příštích volbách. A BTW, když "pravicová" ODS zavedla danění ze superhrubé mzdy, tak jste ječeli jak sirény. Když to ta samá ODS ruší (podílí se na rušení), ječíte jak sirény znovu.

2 0
možnosti

Ano, bylo by hezké mít normální daňový systém.

1 0
možnosti

Jak to vypadá? To je když všichni s radostí platí daně dobrovolně a nešvindlují?:-)

1 0
možnosti
Foto

Chybí argumentace nebo je pouze podvodná. Příkladem je snaha o progresivní daň. Jediným použitým argumentem je, že to mají někde jinde. Pokud si chce brát za vzor USA, tak tamní daňový systém je zcela jiný. Nejde vytrhnout jenom jednu část. A v USA například vůbec nemají STK a pravidelné technické kontroly automobilů, nemají tam ohromnou spotřební daň na pohonné hmoty. Jenomže jemu se hodí argumentovat pouze progresivní daní.

0 0
možnosti

Nechme USA ale pokud vím tak ve vyspělé Evropě je všude progresivní. Jedná sazba tak "U Putinů", možná v Pobaltí. Když Němci vyberou více daní z příjmu, nemusí třeba šponovat DPH. Pokud vím tak daň z příjmu od milionu OSVČ jsou jen drobné.

0 0
možnosti

Když něco funguje, tak to zdaň...

Fungujeli to dál, zdaň to víc...

Stále to funguje, zdaň to ještě vic...

Přestalo to fungovat, začni to dotovat...

2 0
možnosti
Foto

Přehledně napsáno - tedy zcela jasný důvod proč nikdy nevolit levici!!;-D

4 0
možnosti

Dobrý den. Vaše teoretické povídačky jsou a zůstanou jenom chimérickými povídačkami, protože po příštích volbách se s vysokou pravděpodobností vaše slavná partaj nedostane ani do parlamentu. Poděkujte za to vašim slabingerům, lavírovačům a jiným měkoušům, zaprodancům čtvrté říše a přivolávačům cizích parazitů. Dokázali jste si to zavařit tak, že nějaké daňové spekulace jsou už jenom z říše vzdušných zámků. Dobře vám tak.

3 0
možnosti

P65e57t81r 89D46r70a21p86a24l

30. 11. 2020 8:58

pokud chcete srovnávat výši zdanění mezi jednotlivými ekonomikami, tak musíte brát zdanění celkem, k čemuž orientačně postačí tzv. "den daňové svobody" U nás to bylo 23. 6. a třeba ve vámi zmińované VB v květnu a v německu 4.7. Dań dedická a darovací je prachsprostá zlodějna...nejdříve vám stát zdaní příjem, z takto jednou zdaněných pěněz potom si pořídíte nějaký majetek (a zaplatíte DPH ) a pak ten majetek někomu přenecháte a opět je zaplacena daň.

10 0
možnosti

Daň z nabytí nemovitosti byla pokud vím zrušena.

0 0
možnosti
Foto

Investice na zelené louce lze regulovat také daní z nemovitostí.

1 1
možnosti

Jen bych dodal na okraj - když jsem švédským přátelům (syn Eric je daňař) řekl, že z bytu 3+1 na Praze 6 platím ročně 980 Kč daň z nemovitosti - domníval se, že jsem se o řád spletl.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS