Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Švýcarsko má 2,5 % DPH na potraviny.

Naprostá většina zemí EU má DPH na základní potraviny okolo 5 %, vč. Polska a Maďarska.

Slováci mají 10, Rakousko 10, Němci 7 %.

Česká 15 % DPH je druhá nejvyšší sazba na potraviny v EU.

Je společensky, sociálně, ekonomicky a rozpočtově prospěšné a efektivní, aby základní potraviny potřebné ke zdravému živoru byly pro obyvatele co nejlevnější díky nulovému nebo velice nízkému zdanění.

Nízké daně na základní potraviny a práci efektivně zvyšují občanům a rodinám kupní sílu platů, důchodů a dávek ve srovnání s vysokým zdaněním a drahým, neefektivním přerozdělováním peněz přes státní úřady.

1 0
možnosti

Nízká daň na potraviny zvyšuje plýtvání těmito potravinami.

Dánsko má kupříkladu daň na potraviny 25 %.

:-)

0 0
možnosti

Další socanská předvolební blbost. Socani jsou snad nejhorší ze všech. Všichní vidí obrovské dluhy a socani rozhazují stále víc. Podporují tak pouze inflaci. Není důležité kolik beru, ale co si za to koupím. Snížením DPH vzkazujete, že jste strana lůzy, která nechodí do práce a neplatí daně. A ty dluhy budete chtít splácet na těch, co pracují, mají nějaké nemovitosti nebo se postarali o vlastní bydlení.

3 0
možnosti

Nebyla ona nizsi nez nastoupil ten nejlepsi ministr financi Mirda?

0 0
možnosti

Socani se definitivně zbláznili - teď už vidím, že všichni !!!

:-P:-P:-P

1 0
možnosti
Foto

Každé snížení daňové zátěže je krok správným směrem, bez ohledu na to kdo ho prosazuje a jaké ho k tomu vedou motivy.

1 0
možnosti

Společně s Babišem jste v době konjunktury rozkradli státní kasu včetně rozpuštění všech rezerv na horší časy a to i ve zdravotních pojišťovnách.

No a ony ty horší časy jsou zde a co dělají vládní zloději, myslí si že je před pádem do zapomnění zachrání ještě větší drancování státní kasy.

Nasekali jste tak hrozivý dluh, že už i důchodcům dochází, že pokud se bude dál rozhazovat po miliardách tak už příští rok nemusí být na důchody, nebude totiž nikdo, kdo by na ně vydělal. Jenže příští rok je vám u zandele, chcete jen přežít tento. Věřím, že už o vás neuslyším, hurá.

3 2
možnosti
Foto

A bude se ještě více plýtvat potravinami;-D;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

Logicky. Roman Onderka se nestane poslancem a jeho příjmy se sníží na mizernou úroveň průměrného občana ČR. A začne jej zajímat, zda si může koupit uheráku jako dříve s platem poslance rovnou a pokaždé celou štangli a nebo jen ubohých 15 deka?? ;-D

3 0
možnosti

Férové by bylo, kdyby autor do blogu napsal. "Jsme ve Vládě".

Celá naše politika, ČSSD brána, jako atak na Veřejné finance. Aby tedy bylo lépe. Nepřičinili jsme se, aby Superhrubá mzda, byla snížena v době Konjuktury. Panu Babišovi jsme to umožnili, v době krachu státní kasy. Z vydrancované kasy přidáváme důchodcům a nejsme schopni předložit rozumnou Důchodovou reformu. Mladí si nějak poradí a stejně nás nevolí. Soupeříme s inflací o % ! Ona má 3.1 - my zase 3.6 %! Už si nevíme rady, nápadů ovšem máme kopec ! Snížíme DPH na potraviny! Opět se nás neptejte, proč jsme to již neudělali dávno. Myslíme na vaše dobro. Jó a volte nás ... !? :-)

6 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1498x
Brňák tělem i duší, sociální demokrat, politik a zároveň docela obyčejný padesátník. Dříve mimo jiné primátor Brna, v tomto volebním období poslanec PSP.

Seznam rubrik