Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZM

A progresivní zdanění ?

Cílem má být vytvořit motivující a stimulující prostředí pro svobodný život, práci a podnikání. Bez perzekuce, buzerace, zaklekávání, EET, byrokracie. Demotivace pobírání dávek a různých důchodů.

Fyzické a právnické osoby, které začínají nebo které mají nízké příjmy, mají mít co nejnižší náklady na práci (mzdy) a na podnikání. Daně a odvody jsou náklady, které snižují čistou mzdu a čistý zisk.

Se zvyšujícím se příjmem je pro ně snesitelnější platit z příjmů ve vyšším příjmovém pásmu vyšší procento na daních. Pásmově rostoucí daně v % jsou proto z hlediska nákladů odůvodnitelné.

Přirozeně jen do empirické zlomové procentuální úrovně, kdy exponenciálně mizí motivace osob více pracovat a výběr daní s tímto procentem se propadá a blíží k nule.

Česká strana asociální aristokracie 30 let ovšem obhajovala a dělala opak.

Je evidentní, že výsledkem centralizovaného vládnutí asociální aristokracie je primárně vlastní příjmový prospěch, nákupy voličů, bezohledné dluhy, bezohledný daňový diktát lidem v regionech a totální asociální zvrácenost pro ty, kteří se živí vlastní prací.

0 0
možnosti
ZM

Špičky České strany asociální aristokracie se bojí nejen občanů země, ale i vlastních řadových členů.

Po třiceti letech žádné přímé volby, žádná referenda.

Aristokratický život v bublině, odtrženi od reality.

0 0
možnosti
Foto

Pane Onderko, je Vás v ČSSD škoda. Progresívní zdanění sice není nic pozitivního, ale nemusí být ještě problémem samo o sobě. Problémem je stále obrovitější přelévání peněz, odebraných občanů do bezedného sudu přerozdělování. Vždyť se podívejte, kam došel trh práce: není schopen generovat dostatek pracovních sil. Lidé nemusejí pracovat, Vaše dávky jim stačí. Podvazujete ekonomický pokrok. Takhle se k Německu nikdy nepřiblížíme.

2 0
možnosti
PB

Odporné, hnusné, lživé.

Pokud stále, i po šesti letech ve vládě, ČSSD neví proč ji lidé nesnáší a musí si k tomu jakože ustanovit vlastní vyšetřovací expertní tým, potom je to fakt tragédie v přímém přenosu.

Nedokázali jste, mimo enormního dluhu, sady patnácti zákazů a veřejného patlalství na úrovni nejnižších lokajů, naprosto nic. ̈

Zkonili jste a rozkradli veškerou privatizaci, která z největší části jde za vámi (všechny finanční domy, doly, Telecom aj). Neuzákonili jste naprosto nic potřebného, ba naopak okrádali (progresivní zdanění pracujících a jiné finty) , a svými paskvily ( lustrační osvědčení pro Babiše, fotovoltaický zákon, zrušení II.pilíře, EET atd.), jste přivedli zu grunt nejenom nás, ale i všechny okolo.

Jste naprosto nejodpornější sdružení prodejných holek v novodobých dějinách.

1 0
možnosti
ZZ

Tak byla to ODS, které socané kryli záda, která začala s rozkrádáním majetku města Brna. Socané za to dostávali tučný držhubný a křesla v orgánech s majetkových účastí města. Předpokládám, že soudruh Onderka byl spolustraníky informován, jak to v Brně socané s ODS společně pekli !!!

:-P:-P:-P

0 0
možnosti
VB

Na inteligentní veřejnou diskusi k ekonomice (k národnímu hospodářství) u nás moc lidí asi nemá, snad jen sem tam inteligentnější nezávislejší ekonomové, kteří místo stranické knížky spíš shánějí informace v zemích, jež umí lépe hospodařit (aspoň v některých stěžejních oblastech). Ale málokterý český ekonom ví, jak moc je zapotřebí "řídit" ekonomické záležitosti (ať v byznysu nebo ve veřejných službách) výlučně přes zákony (nikoli že se někdo dohodne s ministrem zemědělství apod.). Ty zákony by měly vycházet mj. z právní analýzy, z porovnání zákonů pro jednotl. oblasti nejúspěšnějších západoevrop. či skandináv. zemí. My bychom se měli držet zemí, které peníze nerozfrcávají, např. Rakousko kontrolovalo žadatele o finanč. pomoc i během pandemie, aspoň namátkové či cíleně, nespoléhalo jen na údaje od firem. I bohaté Německo zakotvilo do finanč. pomoci podnikům určité zábrany, aby peníze nečerpaly neseriózní firmy (které měly problémy už před pandemií) či účelově založené apod.

2 0
možnosti
Foto

Dobře jste mě pobavil a vzpomněl jsem si na diskuzi paní Maláčové a pana Skopečka. Zatím co se pan Skopeček opíral o ekonomické poznatky, paní Maláčová se opírala o své dojmy.

6 0
možnosti
Foto

Máte pravdu Bohužel tato paní rozhoduje o stamiliardách našich peněz naprosto nesmyslným způsobem.

2 0
možnosti
VB

ČSSD za doby B. Sobotky uměla dobře hospodařit a řídit ekonomiku zákony, pouze se jí nedostal dech na západ. způsob regulace např. zdravotnictví, školství, sociál. ústavů (dosáhnout maximál. dostupnosti a kvality s regulací nákladů); kdyby jí voliči tehdy dali víc hlasů, mohla si troufnout na víc změn zákonů. ČSSD by si neměla nechat zničit své talentovanější jedince, odchod B. Sobotky se jeví jako ztráta, ale zdatných jedinců by mělo být více. Ekonomika není pravá ani levá, ale dá se dělat moderně s vyšším sociál. standardem. Je třeba zrušit zneužívání pojmu "hospodaření" k uplácení různých nátlak. skupin. Vše se má odvíjet od transparent. koncepce a od zákonů západ. kvality. Veřejnopráv. média by měla umožnit veřej. diskuse o ozdravění národ. hospodářství s účastí politiků, ale i nezávislejších ekonomů.

0 1
možnosti
Foto

Sociální demokracie je rychlá cesta do chudoby a totality.

4 0
možnosti
PK

slova, slova a slova, jak by řekl básník, kardinální otázka není jen ekonomie a schopnosti CSSD jí kočírovat....Klasická témata SD ..chudoba ve stáří, podpora normální rodiny, levné bydlení pro chudší lidi a daňové úlevy pro nižší střední třídu..jsou mimo vaše témata...

Konec éry komunismu vznik tzv ,,Třetí cesty“ pánů Blaira a Schroedera v 1999 započal úpadek a asi konec sociální demokracie i u nás. Nic více než přizpůsobování se požadavkům trhu a zmírnování dopadu globalizace, co jiného jste činili po sametu? A co činíte.....viz níže...

Vztah k EU...... je to vaše modla a to přesto, že zde vládne tvrdá neoliberální politika, větší protiklad k levicovému myšlení než hospodářská politika EU snad ani nemůže existovat.

Váš postoj k migraci...levice je chce absorbovat bez omezení, ale většina lidí je bere jako ohrožení bezpečnosti své a blízkých.

Rovnost ..... klasický levicový pojem, například tradiční téma zrovnoprávnění žen. Místo aby jste se starali o hmotné podmínky osamělých matek anebo penzistek, tak jste vybojovali“ gramatickou emancipaci a povinné kvóty při obsazování postů

K deformacím pojmu rovnost patří také inkluze, která sugeruje možnost rovného zacházení s odlišně schopnými lidmi A proto si myslím, že ve volbách budou o vaší existenci rozhodovat spíše desetiny procent....a čí myslíte, že je to vina?

0 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1498x
Brňák tělem i duší, sociální demokrat, politik a zároveň docela obyčejný padesátník. Dříve mimo jiné primátor Brna, v tomto volebním období poslanec PSP.

Seznam rubrik