Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Premiér chápe "vládu" jako svou soukr. záležitost, své soukromé PR, podobně i ministryně financí. V zahraničí vystupuje vláda jako celek. Loni na podzim jsem ve švédské veřejnoprávní TV obdivovala jejich sociálně demokratickou ministryni financí - kultivovaná, skromná žena. Švédská TV měla jednu svou stanici věnovanou činnosti vlády a parlamentu, takže občané mohou pravidelně sledovat, co se jak projednává, co říká vláda, co říká opozice (aniž by se k tomu přifařily tlaky podnikatel. či jiné lobby, to by nebylo přípustné, šlo by o riziko korupce), zástupce každé parlam. strany měl stejný čas - diskutovalo se zdvořile, přes někdy rozdílná stanoviska. Po skončení prezentace politic. stran (např. návrh stát. rozpočtu) pak odděleně zástupci dvou - tří nezávislých médií či odbor. institucí diskutují o tom, kdo z politic. subjektů a proč může být úspěšnější. Žádné podpásovky, kultivovaná diskuse o tématech a faktech, nikoli o tom, kdo s kým z politiků nemluví apod. Není to o "vůdcích", je to o tématech veřejné politiky, o analýzách, jaké věcné řešení je pro občany nejužitečnější.

0 0
možnosti
Foto

Problém SOCDEM je v tom, že už Vás nikdo nepotřebuje. Nemáte cílovku. A Váš vstup zpět na výsluní je strategická chybaRv

3 0
možnosti
ZZ

Vždyť samotný Onderka rozhádal socdemáky mezi sebou už před volbami.

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
PD

nebudu Vám tykat, na to mám slušné vychování. Ale kritický snad být mohu. 1) Socilání demokracie historicky (a i vy to zmiňujete) stála na straně pracujících (bez politickýh přívlastků). pak ovšem naprosto nechápu, že ste to byli právě vy, kteří vystupovali proti zrušení SHM. Vaše argumenty, že na tom nejvíc vydělají ti nejlépe placení zaměstnanci jsou liché, vydělali na tom všichni zaměstnanci. Argument o státním rozpočtu můžete uplatńovat maximálně v poslaneckých kuolárech, pro 99% voličů je to chimerní číslo, které se stejně upraví podle potřeby a když se dodrží nebo nedodrží je v podstatě jedno. Tímto prostě nikoho neoslovíte. 2) V koalici jste dobrovolně, několikrát ste ji podrželi, tedy dobrovolně nesete i na svých bedrech negativa a pozitiva vládnutí s ANO. Tvrdit "když ne my, tak někdo horší" nejde.

1 0
možnosti
ZJ

... K svátku ti Romane bohužel nenapíšu nic lichotivého. Ona totiž CELÁ ta vaše koalice je ,,národní poklad" :-P! Už abyste konečně všichni komplet TÁHLI K ŠÍPKURv!!

2 0
možnosti

Je to národní poklad. Jenom ho vykopat.:-)

2 0
možnosti
DM

aby extrémní bohatství bylo přiměřeně zatíženo daní, aby velké zisky byly adekvátně zdaněny,

Zdroj: https://romanonderka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=774093

Nezlobte se na mne ,ale toto je lež, v podstatě jakákoliv vládnoucí garnitura jest v symbióze s extrémním bohatstvím a systematicky okrádá a likviduje střední třídu,v nejhorším pak i chudinu,nejlépe se přeci vybírají peníze skrzevá dph a uznávám ,že ačkoliv je to spravedlivá daň, navýšení dph na potraviny, například, dopadá samozřejmě nejvíc na chudé.Ostatně všechny vlády v čr systematicky zdaňovaly právě pomocí navyšování danění širokých vrstev,feudální =hloupý model.

Ono snížení daní ze mzdy ,které sice z hlediska rozpočtu bylo cestou do pekel ,ale bylo spravedlivé a čr je obeně známa naprosto nesmyslně vysokou cenou práce.

Já chápu že je potřeba někde rozpočet nakrmit,ale je zajímavé že všechy polistopadové vlády,včetně těch vašich, šly vždy cestou nejmenšího odporu,zvyšováním daní i těm nejchudším,systematickou likvidací střední vrstvy a podporou velkokapitálu.Proč asi?

Zajímavé je ,že právě i sociální demokraté.Neboli žádné zdanění exterémního bohatství se tu nikdy nědělo a ani dít nebude,protože extrémně bohatí a to vy dobře víte,dokáží daně optimalizovat.

Největším rukojmím a dojnou krávou je zaměstnanec ,hned vedle dph na základní a nutné komodity,.Proč máme dražší dph na potraviny ,než sousední Německo?5té nejdražší v Evropě ačkoliv příjmově 8má příčka odzadu?

Proč tedy čssd nenavrhuje zdanění majetku, které je u nás daleko nižší?Proč Sobotkova vláda nevrátila nižší sazbu dph na potraviny

Je snadné se vždy vymlouvat na koalici,faktem je že žádný politik,tedy ani vy neuvažujete třeba cestou snížení nákladů=snížení zbytných státních zaměstnanců,kterých vaše a Babišova vláda nasbírala desetitisíce.Já vím je to elektrorát....A co snížení nesmyslných výdajů=optimalizovat míru přerozdělování,protože multiplikační efekt u spotřeby prostě nefunguje.

A namátkou třeba úplně hloupá sleva na jízdném,proč ji nezrušit?

0 0
možnosti
MS

Alibistické kňourání. Nikdo vás nenutil uzavírat vládnutí s ANO. Dokonce ani v době, kdy jste věděli co je to za koaličního partnera. Argumenty typu, kdo by vládl místo vás jsou k smíchu úplně stejně jako vaše utopie o sociální stabilitě, kterou sponzoruje hlavně střední třída a koho? Údajné invalidní důchodce, kteří - na úkor těch skutečných - udělali divadlo před sociálkou a posudkovou komisí, parazity, kteří nikdy nebyli v zaměstnání atd. Tyhle vy zastupujete.

3 0
možnosti
RK

Fakt to číst nebudu. Je to vaše chyba. Babiš vás utopil na lithiu a stejně jste dali přednost korytům. Dobře vám tak. Vaše vina je stejná.

5 0
možnosti
LK

Je soudruh Onderka národní poklad nebo omyl přírody?

2 0
možnosti
Foto

Jako vystudovaný marketér /což má být odborník na marketing/ je Roman O. s dvěma VŠ tituly "Bc. a MBA" pro ČSSD, co do úrovně vzdělání hotový poklad.:-P!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1498x
Brňák tělem i duší, sociální demokrat, politik a zároveň docela obyčejný padesátník. Dříve mimo jiné primátor Brna, v tomto volebním období poslanec PSP.

Seznam rubrik