Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

gumidos

16. 4. 2009 12:42
No skvěle

vysvětlovat zavedení šrotovného jakožto investice do bezpečnějších vozidel, to je vážně nátřesk. Infantilita  autora článku je až zarážející. Nebo si autor myslí, že infantilní jsou čtenáři? A jestli jsou sociálně demagogičtí čtenáři takto infantilní, že tomu věří, pak má úcta, "to to vedem".

Jinak bych panu autorovi, který projevuje zářivé technické znalosti vozidel přál, aby řídil vyšperkovanou krasavici Fábii, na kterou se bude vztahovat ono šrotovné, při srážce s např. Mercedes 190 z roku 1989. Asi by byl překvapen, kolik to "nebezpečné, opotřebené a prorezlé" auto vydrží. A byl by klid od dalšího mamlase.

0 0
možnosti
MK

Tom Hagen

16. 4. 2009 12:34
NCAP

Mám auto, kterému bude na podzim těch 10 let. Rezavé není - pozink karesérie s několikanásobným lakováním a 12letou zárukou. Upozorňuji, že mé auto má například 4 airbagy, předpínače bezpečnostních pásů, při nárazu se uvolní pedály, aby nedošlo k poranění končetin. Vozidlo je pravidelně servisováno v AUTORIZOVANÉM servisu, takže všechny tyto bezpečnostní systémy jsou naprosto funkční. Takže upozorňuji dopředu, že auto budu využívat nadále, navzdory vašemu (dle mě ne zcela chytrému) názoru, že životnost auta je 10 let.

P.S.: Souhlasím s vámi, že na našich silnicích není bezpečno a že jde o život a také doufám, že systémy v mém autě chránící život můj a mých blízkých zůstanou nevyužity.

0 0
možnosti
MP

admiral666

16. 4. 2009 11:49
odpornost zjevu nove fabie

vmisim se do diskuse s poznatkem, ze nova fabie 2, ve clanku mnohokrat zminovana, je a bude jednim z nejohyzdnejsich vozu dejin. A ne stylem "tak skarede, az krasne", jako byla multipla, nebo citroen kachna, fabia 2 je proste jen ohyzdna. Kdokoli necha sesrotovat svuj vuz, aby si za statni bonus koupil fabii 2 musi byt pod vlivem konzumace hektolitru eurogambrinusu tak zblblym vlastencem, ze umi jen blekotat "skodovenka je ta nase, ceska". Pritom je absurdni, ze fabie 1 byla pravym opakem, krasne auto jednoduche, skoro az futuristicke klinovite linie a elegantniho tvaru. Je smutne, kdyz dojde k takove degradaci vzhledu a gradaci hnusu pri nove verzi, hezci zmizi a propaguje se odporne. Pripomelo mi to, kdyz zmizely na babach normalni rifle ve prospech bokovek. Taky jsem si rikal, ze to zadna normalni nemuze nosit a trh novou modu sam zadusi v pocatku a nic. Stejne tak se vesele prodava fabia 2, ukazka designerskeho upadku.

0 0
možnosti
M

MatějMatolín

16. 4. 2009 11:48
snůška sociálně-demagogických žvástů

blá blá blá :-©:-©:-©

0 0
možnosti
RK

Radek0075

16. 4. 2009 11:40
Mě těší váš "zájem" o náš

Středočeský kraj, ale vyvedu vás z omylu. Ty silnice se nezměnily v tankodrom v době "krajské vlády ODS", oni takové byly už předtím. Kraj je v takovém stavu vyfasoval. Nevím kde přesně jste jezdil, stř. kraj je totiž dost specifický. My nemáme přirozené centrum, nemáme krajské město.  Mohl jste být u Kolína, Ml. Boleslavi, nebo na Benešovsku, Kladensku, případně Příbramsku. Za další přes nás všechny cesty vedou do Prahy. Kdo neletí letadlem, ten se nám nevyhne. Máme nejnižší nezaměstnanost. Je to díky obrovskému množstí firem které v kraji, nedaleko od Prahy působí. Máme dvě obrovské automobilky, poškození silnic kamiony je proto značné. Peněz moc není, neboť daně se rozdělují solidárně. Asi byste se hodně divil kdyby zůstávali tam kde byly odvedeny. Brno by to nejspíš přežilo. Ale Mostecko, Vsetínsko a některé další oblasti sotva.

0 0
možnosti
MH

Tapeer

16. 4. 2009 11:30
Nevím...

Pane Onderko, šrotovné mi opravdu nevadí i když jej určitě nevyužiji (bude-li), stará auta skutečně ztrácejí na bezpečnosti a určtě více zatěžují životní prostředí. To máte jistě pravdu, stejně jako v tom, že středočeské silnice mnohde připomínají tankodrom. Proč se ale proboha připojujete k té skupině hysteriků, kteří křičí, jak jsou naše silnice nebezpečné? Ano, lidé při dopravních nehodách umírají. Jistě za to někdy může zbytečný hazard nebo nepřiměřená rychlost. Já si ale myslím, že je to situace přímo úměrná hektické době, ve které žijeme a hustotě silničního provozu. Vzhledem k tomu bych považoval spíše za nelogické, kdyby se nehody nestávaly a lidé neumírali. Zmiňujete mladé maminky a důchodce tzv. sváteční jezdce, dle mého je to stejně riziková skupina jako "závodníci" , ty prvé pro svou nezkušenost (co třeba o hooodně přísnější kriteria v autoškolách?), ti druzí zase pro nezpůsobilost (opravdové zdravotní prohlídky?). Přeji hezký den

0 0
možnosti

Agia

16. 4. 2009 11:16
Asi takto...

Trochu si dovolím polemizovat ohledně nebezpečnosti starých aut. Mohl byste prosím rozlišovat značky? Vsadím se, že pravděpodobnost, že někoho zabije letící kolo z Favoritu je rozhodně větší, než že se vůbec nějaké letící kolo objeví u stejně staré Mazdy (kvalita materiálu, že). A mimochodem - podle TV záběrů či ilustračních fotografií z nehod se obávám, že nejvíce životů vyhasíná právě v těch "nových a bezpečných" autech. Asi to nebude stářím aut, ale blbostí lidí, řekla bych. Ještě jedna věc - co veteráni? Ty byste také sešrotoval, protože když náhodou vyjedou na nějaký sraz, mohlo by se někomu něco hrozného stát? Jsou přece staří i hodně přes 20 let a podle Vašeho tvrzení se o tak staré auto nemůže nikdo starat tak dobře, aby bylo v normálním způsobilém stavu. Další věcí je stav silnic - všiml jste si, jak silnice vypadají byť i po jedné zimě? ODS když nic jiného, tak alespoň nastřádala v krajích sem tam nějakou rezervu, kterou ovšem nyní spolknou naprosto směšné Rathovy slevy....

0 0
možnosti
AN

alexandernovak

16. 4. 2009 11:03
Ach bože, Onderko,

"jsem sociální demokrat a chci bezpečné silnice." Tzn. že kdo není socan, nechce bezpečné silnice ? Bohužel, v Brně došlo k nejhoršímu a jak primátor tak hejtman jsou lehce myšlenkově nevybavení pánové, navíc i přes svůj střední věk naivkové, kteří si myslí, že spasí svět. A tak zatím co se vypouští přehrada , vápní a vyhazují zbytečně peníze ( doporučení VUT je jasné - nejprve dostavět čističky na horním toku ) , bojuje proti zlému Julínkovi a logickému přesunutí Úrazovky na Bohunic ( byl jste tam někdy pane primátore hospitalizován-no nepřál bych Vám to ) nejdůležitější úkol současnosti je vyhovět nesmyslnému slibu voličům, refundovat poplatky. Prachy Vám budou chybět, co ? Víte, pane Onderko, nonšalance pana Duchoně či Svobody nedosahujete ( všiml jste si, že jste na silvestrovské divadelní akci a nejen letos, tedy vlastně loni, lidem k smíchu ? ) Víte, ta Vaše skvadra působí poněkud o něco lidověji, než byste rádi. Tedy, jestli mi rozumíte.

0 0
možnosti
ZS
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1498x
Brňák tělem i duší, sociální demokrat, politik a zároveň docela obyčejný padesátník. Dříve mimo jiné primátor Brna, v tomto volebním období poslanec PSP.

Seznam rubrik