Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RH

Nějak nerozumím tomu, proč do toho, Romane, matláš ODS. Pokud vím, ve vládě s tou ANO sedíte vy, nikoli ODS, takže jsou to vaše rozhazovačné kroky, nikoli jejich.

A že by ANO byla pravice? Ale kdeže, vždyť krade hlasy vám a komunistům...

8 0
možnosti
RC

Od 1.1.2015 jste zvedli dane z prijmu, v konjunkure penize rozhazeli, v letech 2018-19 utratili o 36 a 46 mld. vice nez vam povoloval rozpocet a ted na nas jdete s temito blaboly?

7 0
možnosti
ZD

Nevěřte chytrolínům, kteří si rvou žíly nad souhrnnými čísly jak rozpočtu tak státních zaměstnanců. Nevěřte truhlíkům, kteří hlásají jak je vše na NIC ! Každodenní život a komentáře rozumných ukazují, že i přes problémy jsme stále vysoko nad laťkou, kterou se nám mnozí snaží nastavit. Mnozí si tak vinu za vlastní zpackaný život snaží svést na jiné.

3 3
možnosti
RK

Proto jsi tu Dando 8 let nadával na Kalouska?

0 0
možnosti
RC

Neverte nikomu (ANO + CSSD), kteri za roky 2018-19 zvysili vydaje statu o 270 mld. a v rozpoctu pro rok 2022 navrhuji vydaje o 200 mld. vyssi nez v puvodnim rozpoctu na rok 2021. Nekdo, kdo takto navysuje vydaje bude porad balamutit lidi, ze setrit nelze, ale ono LZE.

4 2
možnosti
ZD

Další z optimistických výlevů vlastní duše Rostislave?

1 2
možnosti
RB

Alibismus nejvyššího ražení. ČSSD je ve vládě, ale na daně nemá vliv. Lady Venezuela (která má radost, že se jí tak říká) chce utrácet a neřeší, kde na to vezme, ale ANO špatně hospodaří. A teď prosím tu o karkulce, ta se bude líbit více lidem.

4 0
možnosti
ZD

Trefné. Vždycky jsem si myslel, že pro zachování tradiční strany je nutné provést "revoluci " především u ODS. V případě socanů chce ten Augiášův ... vymést celý.

2 0
možnosti
Foto

1. Nejsou to náklady pandemie a krize, ale náklady nezodpovědné sociální politiky. Vy sám dobře víte, jak snadno se rozdává a jak špatně se utahuje.

2. Úspory ve státním aparátu jistě nikoho nespasí, to ale neznamená, že nejsou žádoucí. Státní aparát je neskutečně nevýkonný a drahý.

3. Státní aparát nejsou jen úředníci ministerstev, obcí, úřadů apod. Stát platí i učitele, hasiče, záchranáře, policisty a armádu. Ti všichni berou v provnání se soukromou sférou příliš vysoké platy. I tam je třeba šetřit. Je do nebe volající, že v soukromé féře "jde o hubu" a státní platy neustále rostou.

4. Progresívní daň má zaprvé své meze. 92% sazba znamená, že už nevybeteme nic. Zadruhé korporace žádné vysoké zisky neumusejí vykázat a mohou svou činnost jednoduše přenést do zahraničí. Takže rozhazovačnost této vlády zaplatí ti malí a střední podnikatelé, žinostníci a kvalifikovaní dělníci s vyššími platy, zkrátka ti, kdo pracují a vydělávají peníze. Tam se zaměří finanční správa a potrestá za prodej bez účtenky pokutou 10.000,- Kč. Stamiliony třeba za letňanskou nemocnici a další nesmyslné akce někdo zaplatit musí.

5. Vy budete tak dlouho ždímnat soukromou sféru, až podvážete růst, vaši rozdavačnost zastavit nemůžete, takže skončíme jako Řecko a ČSSD to stejně nezachrání.

9 1
možnosti
ZD

S něčím bych polemizoval ale konečně - na rozdíl například od pana Cahy - rozum !

1 0
možnosti
JO

Milý pane Onderko, volbou staronového předsedy Hamáčka jste si nejspíš zavřeli dveře k tomu, abyste mohli svůj program na půdě poslanecké sněmovny alespoň přednášet, když už ne prosadit. Bohužel pro tuto zemi, byla to vaše volba. Je smutné, že tolik prostoru dostávají strany jednoho muže (Babiš, Okamura, a teď už i Šlachta). Náš národ je nepoučitelný a vždycky se obrátí na nějakého mesiáše. Byl bych šťastný, kdyby zde fungoval normální politický systém, a sociální demokracie v něm své místo má mít. Bohužel (pro vás), udělali jste to, co jste udělali a ta škvírka ve dveřích do sněmovny už je tak malá, že ani kdyby Maláčová slíbila zvýšení minimální mzdy na jedenapůlnásobek průměrné mzdy, tak vám to nepomůže. (Venezuela je všeho schopná). Takže v říjnových volbách půjde o to, aby ti, jimž osud demokracie leží na srdci, volili demokratické strany a ne strany s vůdcem, jehož si nikdo nedovolí zevnitř ohrozit. Byl bych raději, kdybyste se tam dostali vy, na úkor SPD, ANO a Přísahy. Ale to se bohužel nestane. Ne teď.

2 1
možnosti
RH

"Náš národ je nepoučitelný a vždycky se obrátí na nějakého mesiáše."

Ale no tak... A Hitlera zvolili Němci asi proč?

0 0
možnosti
ZZ

Spíš půjde jen o vymazání socanů z naší politické scény.

Vedlejším produktem bude to, Piráti s trojkoalicí získají tolik hlasů, že ostatní partaje budou jen v němém úžasu sledovat, co všechno bude možné v parlamentu odsouhlasit a Senátem posvětit.

;-D;-D;-D

1 0
možnosti
TR

Jako předvolební masírka fakt dobrý.

Je pouze s podivem, že vám to těch šest procent obyvatelstva (nebo kolik máte v posledních průzkumech) ještě pořád žere.

3 0
možnosti
MV

Je zajimave, ze pravo-leve deleni politiky je nemoderni jen pro levicaky. Oni totiz chteji, aby nikdo nevedel, ze jsou levicaci. Pac to znamena, ze kdyz budou u moci, tak vam vytahaji z kapes uplne vsechno.

8 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1498x
Brňák tělem i duší, sociální demokrat, politik a zároveň docela obyčejný padesátník. Dříve mimo jiné primátor Brna, v tomto volebním období poslanec PSP.

Seznam rubrik