Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ministerstvo financí je ve společné vládě ANO a ČSSD už druhé volební období.

Naříkáte opakovaně sám nad sebou.

Že vám není hanba, pane Onderko.

14 1
možnosti
ZD

Trefné a přesné.

0 0
možnosti
AK

Půjde o to,aby konečně šli všichni lidi volit.A za druhé půjde o to,aby už lidi konečně dostali rozum,který postádá víc jak 75% jidí.Už jen při otázce budete volit Piráty?Skoro každý vám řekne ano!!A vědí vůbec ty lidi co mají za program??Každá zvolená strana se nejprve bude utěšovat programem a nakonec z programu zbyde jen nadpis.To už jsem za život viděl tolikrát,že jsem skeptický ke všem programům,které se vyrojí za nějaký ten měsíc.A nakonec se všichni co volili tu jejich stranu či uskupení narychlo splácané budou divit co si zvolili za zvěrstvo.To už bude ale pozdě bycha honit.Jenže tito lidé si to nebudou chtít přiznat ani potichu natož nahlas.

7 4
možnosti
LD

Nelze, než souhlasit. Volební programy jsou jen cáry papíru i pro strany samotné. Ale ODS na jeho nedodržování a svou vlastní pýchu seredne dojela. A jejím představitelům to došlo až když se AB dostal do sněmovny.

4 0
možnosti
RK

A kdo nesl náklady na sanace bank, na odpouštění dluhů pánům podnikatelům, na předražené zakázky, zbytečné studie, rozkradené dotace (třeba ROP Severozápad jako takový drobný příklad z mnoha) atd. atd. Když zjistíte kdo nesl náklady na tohle, tak si i odpovíte na vaši otázku.

10 0
možnosti
AK

Proto dám hlas tomu,kdo konečně nechá uzákonit to,že bude každý úředník odpovědný za své podpisy a taky trestně zato potrestán.Tak že zákon o hmotné a trestní odpovědnosti od hradu po poslední obecní úřad!!Jinak se to nebude dát dopořádku.

4 0
možnosti
Foto

Hlavne pujde o to, abys ty a tvoji "pratele" vypadl ze snemovny na hnojiste dejin.

Otazka "kdo ponese naklady" je hloupost - vzdy je ponese obcan. At uz formou takove nebo makove dane, primo, nebo zprostredkovane, skrz firmu ktera ho zamestnava.

1 0
možnosti
MK

V říjnových volbách půjde především o to, aby vaše strana vypadla ze Sněmovny.

Opravdu bych tam už nechtěl vídat vašeho Hamáčka. Toho obézního člověka, který v zimě zakazoval lidem posilování imunity sportem a který nakonec poštval armádu policajtů na vlastní národ.

Nechci tam ani Maláčovou, která napáchá na státním hospodářství více škody než zemětřesení, povodeň a pandemie současně. Která stále jen utrácí nejen na úkor našich dětí, ale i na úkor našich vnuků. A ještě má tu drzost veřejně prohlásit, že už jí nebaví odpovídat na dotazy, kde na to vezme peníze.

Našlápnuto k výprasku máte dobře. Tak si to, prosím vás, nepokažte.

25 3
možnosti
LD

Hamacek není obézní. Má jen mírnou nadváhu. Co říkáte na takového Volného, který opravdu obezni je?

1 0
možnosti
Foto

Podle autora prý v letošních volbách dojde k souboji koncepce "globalizační a korporativistické" s koncepcí levicovou. Reprezentatem té první koncepce prý jsou hnutí ANO a ODS, reprezentantem té druhé zase ČSSD a KSČM. Jenom mi potom rozum nebere, proč je ČSSD už osm let ve vládě s hnutím ANO.

14 0
možnosti
Foto

1/ To jak vypadají finance je zodpovědnost jak ANO tak ČSSD, která se vlády účastní a i KSČM, která ji tolerovala. Z toho se prost nevykroutíte, bez vás by Schilerová a ANO prostě vládnout nemohla.

2/ Zvýšení daní nic moc navíc nepřinese. Každé zvýšení sazeb totiž zvýší snahu dan obejít, případně přestěhovat výrobu...

3/ Omezení státních výdajů není jen o úřednících, ale především o tom šetřit při státních nákupech ( za vaší vlády byly ceny respirátorů až 10X rozdílné na jednotlivých ministerstvech. Je to o tom jak dotace atd dát těm kdo je potřebují, ne jako za Vás Oligarchovi...taky je to o tom zastavit bezúzdné navyšování mezd ve státní sféře, o tom zastavit uplácení důchodců (sám jsem důchodce)

Takže za mně já nevěřím nikomu kdo chce finance řešit navyšováním daní a nikomu kdo 8 let ve vládě rozhazoval horem dolem a před volbami hovoří o úsporách.

19 1
možnosti
PN

Třeba půjde jen o to, kdo půjde s ANO do koalice :-)

1 0
možnosti
AP

A ano, lze se z toho dostat provozními úsporami. Menší počet úředníků znamená jednodušší zákony/předpisy, méně špatných rozhodnutí a v konečném důsledku nižší náklady firem. Ty pak budou konkurenceschopnější, mít vyšší zisky a víc naplní státní kasu. Jak přes své daně, tak přes daně vyšší zaměstnanců s vyššími mzdami.

Experti, jako vy, jen vyberou trochu víc a už budou řešit, kde to rozfrcat. A když víc nevyberou, rozfrcají a zvýší daně. Tupě zvyšovat daně umí každý patlal. A kdo by chtěl, aby mu vládli patlali.

21 0
možnosti
RK

Zkoušel jste během minulých 30 let něco vyřizovat na úřadech? Já i když jen občas ano a vždy to vypadalo že úředníků je setsakra málo a nepozoruji nějaké extra zjednodušení zákonů, které dle vaší teorie mělo již dávno nastat...

0 0
možnosti

Co vím, máme zde zhruba 450 000 státních zaměstnanců. Když vezmeme náklady na každého z nich 50 000 Kč (plat, nájem, školení, ...) , když vezmeme že by v soukromém sektoru státu přinášeli 20 000 Kč (vyšší výroba), kdybychom vyhodili 100 000 státních zaměstnanců, ušetřili bychom asi 84 000 000 000 korun.

Čísla jsem si vycucal z prstu, nemám čas na pořádnou analýzu, ale myslím, že jasně ukazují potenciál.

Viděl jsem argumenty, že většina státních zaměstnanců nejsou úředníci, ale vojáci, učitelé, ... . Udává se, že úředníků je asi 65 000. Co jsem si v rychlosti dohledal, v r. 2018 pracovalo ve školství 230 000 lidí. V r. 2013 jsme měli zhruba 120 000 učitelů. Nevím co dělá ten rozdíl, ale svítí tady červené varovné světlo.

9 0
možnosti
Foto

V našich školách prý pracuje přes 25.000 asistentů žáků. To dříve nebývalo. Tito lidé sice asi nemají vysoké platy, nicméně je to stále 25.000 lidí.

6 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1498x
Brňák tělem i duší, sociální demokrat, politik a zároveň docela obyčejný padesátník. Dříve mimo jiné primátor Brna, v tomto volebním období poslanec PSP.

Seznam rubrik