Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

Pane Onderko a hodláte vůbec někdy zaplatit Altnerovým dědicům?

13 0
možnosti
AP

Oč půjde? Dostat škůdce, jako jste vy a celá ČSSD ze sněmovny.

2 0
možnosti
RK

Půjde o to dostat vás populisty od eráru co nejdál. Nejlépe ze sněmovny. Za zprávu NKÚ, která říká, že jen půlka schodku souvisí s covidem, byste měli být už před soudem.

12 2
možnosti
PB

Naprosto přesně.

2 0
možnosti
VB

Je mj. potřeba srovnat finanční zátěž zaměstnanců a podnikatelů (OSVČ), pokud jde o odvody zdravotního a dalšího pojištění. V západ. zemích nevidím takové zvýhodňování OSVČ, např. v Rakousku platí v podstatě stejně jako zaměstnanci.

0 2
možnosti
PB

U nás platí taky to stejné jako zaměstnanci, takže v čem je problém?

2 0
možnosti
VB

V zásadě máte pravdu. Chce to ovšem s nejtalentovanějšími odborníky mít celkovou koncepci i dílčí koncepce pro různé resorty (např. ani při pandemii nám moc nepomohla rozbujelá síť nemocnic a drahých ambulantních specialistů, měla by být postupně utlumována, ponechat ve veřej. pojištění např. jen odborně funkční a ekonomicky efektivní akutní nemocnice tak, aby příště nebyly převáženy těžší případy tam, kde je neumějí řešit). Preferuji využívání zkušeností (předpisů) západ. zemí s dostatečnou solidaritou, ale i dobrými ekonomic. nástroji proti plýtvání (např. o počtu smluvních nemocnic v SRN a Rakousku nerozhoduje lékař. lobby). A nepůjde jen o ekonomiku, veřejné finance, ale i o lidská a občanská práva, pokud ještě budou pokračovat dozvuky pandemie, je třeba se přiučit u zemí, jež ji zvládly při mírnějším zásahu do práv občanů. Ani Rakousko netestovalo nuceně bezpříznakové zaměstnance, kteří nevykonávali rizikovější pracovní činnosti či u nich stačily odstupy nebo roušky.

0 0
možnosti
AP

Tihle odborníci už dokázali, že to nedokážou...

1 0
možnosti
PB

Jen bych vám chtěl připomenout, že vy jste členem vládní strany. Tedy že za obří zadlužování jste spoluzodpovědní vy, ne ODS, jak se nám snažíte podsunout.

To vy jste instalovali Babiše k moci za třicet stříbrných.

A závidět zaměstnancům snížení daní a snažit se je mezi sebou rozeštvat, to je přesná ukázka absurdní zoufalosti, do které se ČSSD za ta léta vlastní neschopnosti dostala. Jen za posledních šest let prosadila ČSSD řadu naprosto nesmyslných zákazů a příkazů. Tam hledejte příčiny vašeho pádu. Lidi už vás prostě mají plné kecky.

Progresivní zdanění je samozřejmě zlodějina v přímém přenosu. Vydávat vícepříjmové za bohaté, je potom ukázka levicové demagogie par excellence. Snažit se okrást ty, co něco vlastním přičiněním mají, je naopak základním znakem levičáků, takže tady se nic nemění.

40 2
možnosti
ZM

Souhlas. Výsledky ČSSD jsou katastrofa.

Poznámka. I jed v malém množství může léčit.

Rozumnou progresivitu mají např. v jedné z nejbohatších zemi světa Švýcarsku. U dani z práce je to růst o 1% cca od 15 % do max 28 %.

Jenže oranžoví,rudí, černí a zelení likvidátoři, nejen v partaji ČSSD, to stejně, jako všechno normální a přirozené, udělají přesně naopak a ještě super byrokraticky.

Reálnou daň u nízkých mezd (vč. soc. a zdr. odvodů) 33,5 % až 40 % drasticky nesníží, ale naopak zvednou. Už dnes je to nejvyšší v OECD. Bohužel.

No, a u těch vysokých poslaneckých a vládních platů 200 000+ Kč si přece nebudou krátit vlastní příjmy. Nedělali to 30 let.

Jestli si to nechají víceméně stejné nebo mírně zvednou, tak si k tomu zase zvednou paušály, náhrady, naturální plnění, aby jim to zvedlo "výdělky".

Socialismus neskončil, jen se to přejmenovalo.

2 0
možnosti
ND

Mno, už dávno nejsem v daňovém dění, ale musím říct, že v případě vysokého zvýšení daní možná dojde k jejich ještě větší minimalizaci na straně podnikatelů ať zákonným, tak hraničním i nezákonným způsobem, který lze okecat, zakamuflovat, lhát, podvádět...

Ne všichni podnikatelé jsou poctiví a jestli někdo namítne, že většina ano, že nepoctivých je minimum a ti odvody daní nijak dramaticky neovlivní, tak já mu to vymlouvat nebudu.

Po volbách asi strana co zvítězí, tedy dohodnutá koalice samozřejmě zdivočí a na výši daní se vyřádí, to nemusí pan poslanec vcelku zdůrazňovat, bez toho se nehneme, odnesou to všichni, ceny za zboží, výrobky, služby... šplhají už teď...

A úspory ve státní sféře by se hodily, ne že ne a případným zmrazením důchodů to strany nevytrhnou, chtělo by to odebrat zbytečné zákony a i tím by se snížila potřeba státních zaměstnanců.

Taky probrat ty platy a náklady na poslance a senátory by nebylo od věci, úspory, úspory, úspory...

Zkrátka korunka ke korunce...

4 3
možnosti
Foto

Úspory? Žádné předvolební dárečky pro seniory za desítky miliard a nemusíte řešit žádné drobné....

1 2
možnosti
Foto

Oč půjde? Aby celá ta neschopná banda, která přivedla zem do dluhů a problémů konečně zmizela....ČSSD a komunisté na politický hřbitov.Co na tom nechápete? Tak ČSSD jistě může mít někdy šanci, ale to se musí konečně očistit od lidí jako Vy....

14 0
možnosti
LD

KSČM se v posledním průzkumu Kantaru vratila na 5,5%, takže to vypadá, že se pár nespokojencu s ANO a ČSSD vrátilo k rudým. Žádné smetiště se v jejich případě konat nebude. Bohužel.

0 0
možnosti
PD

no, vaší straně už nepujde o nic, jenom se rozhodbnout, kdo zhasne. je sranda, když tu mluvíte o nějakém levicovém a pravicovém přístupu k daním a přitom ste to byli vy, kdo nejvíce bojoval proti snížení dańové zátěže zaměstnanců zrušením SH mzdy.

17 0
možnosti
LB
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1498x
Brňák tělem i duší, sociální demokrat, politik a zároveň docela obyčejný padesátník. Dříve mimo jiné primátor Brna, v tomto volebním období poslanec PSP.

Seznam rubrik