Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AL

Ahoj Romane, co Barborka, ještě tě baví? Nebo už se rozhlížíš po dalším upgrade?

0 0
možnosti
MB

Kurzarbeit je drahý produkt sociálního smíru. Zásadní problémy neřeší a pouze je posunuje v čase - Čím déle, tím dražší. Potřebujeme přeobrodit ekonomiku, uvolnit pracovní síly - Vše k tomu, aby vznikly firmy s produkcí té přidané hodnoty. Mluví se o tom pořád - mluví. Tedy se pořád podporuje to staré. Určitě, současných cca 800.000 nezaměstnaných je pak zaměstnaných. Sice nic neprodukují, nicméně na ÚP evidováni nejsou, huráá ... :-)

1 0
možnosti
PK

"Přeobrodit" není tak jednoduché jak líčíte. Lepší si vždy nechají investoři u nich doma. Kurzarbeit lze považovat za určitý lék, ale každý lék musí být správně dávkován, nemusí ho "snášet" každý a většinou ho nelze užívat časově neomezeně. Nemyslete si že tkzv. práce s vysokou přidanou hodnotou padají z nebe. Proč by je tady zahraničí nabízelo? On i ten Tchaiwan nenabízí jako rozvoj většinou špičkové výroby ale nádeničinu Foxconn.

0 0
možnosti
JK

Výkon naší ekonomiky klesal už v minulém roce a vše ukazovalo na velký průšvih v roce 20. Do toho přešel čínsky virus jako posel z nebe pro vládní politiku, protože se ne něj dá svést téměř vše, takže se vypnula ekonomika a to kompletně, ono se to v tom výpadku schová. No a pánové co se stalo, ono se to neschovalo. Jednak "političtí odborníci" na průmyslu a financích absolutně neodhadli dopad vypnutí ekonomiky a po připočtení průšvihu z roku 19 zeje v pokladně díra která nemá myslitelné dno. Půl biliónu korun se nedá představit, je to jako nekonečno a taky se podle toho rozhazuje, miliardy lítají bez užitku.

Kurzarbeit je další sociální zlo. Každá sociální podpora je obžaloba vlády, neschopné vytvořit podmínky, za kterých si práceschopní lidé dokáží na živobytí vydělat. Místo aby se poradili s odborníky, tak diletantsky jen rozhazují peníze, které jim nepatří.

Dobrý sociální stát se pozná podle toho:

1) Jak se dokáže postarat o své potřebné. To jsou ti co nejsou schopni fyzicky, nebo psychicky se o sebe postarat.

2) Jak dokáže vytvořit podmínky pro to , aby práceschopní si na své živobytí dost vydělali. Je pro psychiku jednotlivce a rodiny důležité mít svůj život ve svých rukou. Státní podpora práceschopných devastuje charaktery, rozvrací rodiny a neúnosně zatěžuje stát.

3) A nejdůležitější. Jak dokáže narovnat podmínky pro podnikání, tvorbu zisku, školství, vědu vývoj, aplikaci a podporu perspektivních oblastí a projektů. Maximalizaci přidané hodnoty. Tady mozek voleného zástupce zpravidla nestačí, ale musí být tak chytrý, aby našel správné odborníky a dal je do kupy. Tohle sebestředný asociál nikdy nedokáže, buď je zavčasu nahrazen, nebo pošle ekonomiku do kopru. Příklady podobných totalit známe, všechny jdou ke dnu, bez výjimky.

Nad tím vším jsou základní práva a svobody jednotlivce.

Takže nerozhazujte bezúčelně peníze za pracovní pozice, které už neexistují. Investuje do vytvoření nových pozic s vysokou přidanou hodnotou.

1 0
možnosti
Foto

Kuzarbeit není nic jiného než zastírání nezaměstnanosti a ty peníze se posílají do podniků, kde lidé nepracují vůbec nebo málo, tak vůči tomu jsou náklady na jednorázový příspěvek důchodcům nižší. Kurzarbeit je nákup voličů, ale trošku složitější.

3 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1498x
Brňák tělem i duší, sociální demokrat, politik a zároveň docela obyčejný padesátník. Dříve mimo jiné primátor Brna, v tomto volebním období poslanec PSP.

Seznam rubrik